Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

γιουβαρλάκια

Συνταγή της γιαγιάς Κικής
-βρέθηκε ανάμεσα σε καταθληπτικούς στίχους και βαρύγδουπα αποφθέγματα μικρής ζωής-
στο στοχαστικό τετράδιο που ξέθαψα στη μετακόμιση
λοιπόν φίλες μου:
photo: Pericles
Υλικά:
500γρ. κιμά
1/2 κούπα του τσαγιού άνιθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο τριμμένο
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ
πιπέρι/ αλάτι/ αλεύρι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
1/2 λεμόνι
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά
  • τα ρίχνουμε όλα μέσα (το ρύζι άβραστο) εκτός από το λεμόνι
  • ζυμώνουμε
  • σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο
  • βάζουμε νερό (περίπου 2λίτρα) στη κατσαρόλα/ αλάτι, πιπέρι extra και ένα ποτήρι του κρασιού λάδι
  • μόλις βράσει το νερό έχουμε πλάσει τα γιουβαρλάκια σαν κεφτέδες και τα αλευρώνουμε σε ένα βαθύ πιάτο σαν κεφτέδες πάλι
  • τα τοποθετούμε με αγάπη στην κατσαρόλα
  • χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ (στο 1) και σιγοβράζουμε με το καπάκι ελάχιστα ανοιχτό
  • μόλις πήξει το ζουμί ρίχνουμε το μισό λεμόνι
  • αφήνουμε ελάχιστα ακόμα/ σβήνουμε τη φωτιά/ απολαμβάνουμε

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: