Συνταγή της γιαγιάς Κικής
-βρέθηκε ανάμεσα σε καταθληπτικούς στίχους και βαρύγδουπα αποφθέγματα μικρής ζωής-
στο στοχαστικό τετράδιο που ξέθαψα στη μετακόμιση
λοιπόν φίλες μου:
photo: Pericles
Υλικά:
500γρ. κιμά
1/2 κούπα του τσαγιού άνιθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο τριμμένο
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ
πιπέρι/ αλάτι/ αλεύρι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
1/2 λεμόνι
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά
- τα ρίχνουμε όλα μέσα (το ρύζι άβραστο) εκτός από το λεμόνι
- ζυμώνουμε
- σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο
- βάζουμε νερό (περίπου 2λίτρα) στη κατσαρόλα/ αλάτι, πιπέρι extra και ένα ποτήρι του κρασιού λάδι
- μόλις βράσει το νερό έχουμε πλάσει τα γιουβαρλάκια σαν κεφτέδες και τα αλευρώνουμε σε ένα βαθύ πιάτο σαν κεφτέδες πάλι
- τα τοποθετούμε με αγάπη στην κατσαρόλα
- χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ (στο 1) και σιγοβράζουμε με το καπάκι ελάχιστα ανοιχτό
- μόλις πήξει το ζουμί ρίχνουμε το μισό λεμόνι
- αφήνουμε ελάχιστα ακόμα/ σβήνουμε τη φωτιά/ απολαμβάνουμε
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου